Pesme sa novog albuma “Manifest” donose, pored već konstatovane neraskidive veze kafane i rokenrola, recept za tajnu letenja, kao i teme neophodnosti povremenog padanja u svest, eksplozivni obračun sa krizom morala, ali i optimističko dozivanje divnih dana. Novi album je jesenas najavljen singlom Kafane i rokenrol, koji je kritika web magazina Popboks proglasila za najbolji domaći singl 2010. Izdavač albuma je Odličan hrčak, a uskoro će biti dostupan i na vinilu. Album Manifest je snimila uigrana petorka koju čine Oliver Nektarijević (glas), Nenad Pejović i Janko Mostarlić (gitare), Bane Dragović (bas) i Vlada Rajović (bubanj) tokom jeseni i zime 2010. u novobeogradskom studiju Red Water u saradnji sa proverenim snimateljem i producentom Andrejom Jovanovićem. Na albumu gostuje još jedan znanac iz prethodne studijske avanture KKN, pijanista Lola, obogaćujući pesme Tajne letenja, Pašću u
svest, Stakloduvački svodovi i Majka nam je noć. Dizajn omota je delo Žoržsteana i KKN, a naslovnu fotografiju načinio je Dušan Šarac.
CD “Manifest” može se nabaviti u B92 shopu, prodavnici Pinball Wizard, beogradskom kafeu Šikarica, Mungos CD shopu u Novom Sadu i ostalim bolje snabdevenim radnjama.