Novi album Obojenog programa ,,Kako to misliš: mi?” objavljen je u aprilu 2012. godine pod etiketom Exit Label kao online izdanje, ali i u hard copy verziji za izdavačku kuću Odličan hrčak.

,,Trinaest pesama sa novog albuma Obojenog programa, pod nazivom “Kako to misliš: mi?” dostupne su za besplatno preuzimanje Exitmusic.rs.

Deveti po redu album jednog od najuticajnijih domaćih rok sastava sniman je u novosadskim studijima „Do Re Mi“ i „Standard“, od novembra 2011. do februara 2012. godine, a mastering je rađen u „Studiju 150“ u Amsterdamu. Album je producirao basista benda, Bebec, dok je za prvi singl sa albuma pod nazivom ,,Da li smo naučili živeti u kapsuli”, spot objavljen u martu 2012.

Album ima ukupno 13 numera, od kojih 10 pesama i tri intro numere:
1. da li smo naučili živeti u kapsuli
2. svi mi nekom trebamo
3. kako to misliš: mi
4. kako ja to ne primećujem
5. ljudi znaju samo ono što im se kaže
6. problem ne postoji
7. samo ta ideja
8. ti si samo promaja
9. u tvoj osmeh stane sve
10. svaka definicija gubitak je slobode
11. samo da ti kažem postalo je sve nevidljivo
12. mene to ne zanima
13. samo ono što im se kaže

Prema rečima frontmena benda, Branislava Babića Kebre, album je rezultat neprekidnog procesa rada i svakodnevne inspiracije, uz učešće najboljih saradnika. Ovog puta Obojeni program nastupa u neobičnoj muzičkoj postavi – dva basa, bubanj i vokal, koja čini novi album još ekplozivnijim u odnosu na prethodne. Prateće vokale na albumu pevale su Bilja i Jelena iz sastava Boye, dok dizajn omota potpisuje beogradski umetnički kolektiv „Škart“. Kao i na prethodnim albumima, Kebra, svojim eklektičnim tekstovima i autentičnim zvukom daje svojevrsan prikaz i kritiku naše svakodnevnice, postavljajući pitanja, ali i ostavljajući  prostor da sami tumačimo odgovore. Uostalom, kao što glasi i naziv jedne od pesama sa albuma, „svaka definicija gubitak je slobode“.

http://www.exitfest.org/sr/news/exit-label-predstavlja-novi-album-obojenog-programa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *