Beogradska muzičarka Ana Ćurčin objavila je svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”. Na albumu se nalazi 13 pesama, a kao bonusi dodati su prethodni singlovi “I Can’t”i “Cut Loose”. Prvi singl sa albuma, koji je objavljen i kao video je pesma “Remain Calm”.

Ana je autorka i kompozitorka svih pesama, a na snimanju su učestvovali muzičari iz njenog benda – Goran Antović, Marko Cvetković, Goran Grubišić i Blagoje Nedeljković. Pesme je miksovao Marko Milatović, a producent je klavijaturista benda Goran Antović. Kao specijalni gost na pesmama “Remain Calm” i “Anxiety” pojavljuje se lider Rebel Star i gitarista Milan Glavaški. Za dizajn omota pobrinuo se kreativni tandem Teyosh.

anaomot

Za neke stvari da se dogode treba biti strpljiv. Treba verovati, nadati se, čekati pravi trenutak. Neke pesme biraju svoj pravi trenutak kada će da budu napisane. Neke druge gotove su čim se prvi put odsviraju. Gillian Welch i David Rawlings su taj proces nastajanja pesme – od skice, demo snimka do “završene” objašnjavali rečima: “Dok pesma nije spremna, mi praktično postojimo u svetu koji je čist očaj.”
Jedan dug i mukotrpan proces, prepun pokušaja, dobrih i loših, promišljenih i “na prvu loptu”, intimnih i filozofskih… priveden je kraju i Ana Ćurčin predstavlja javnosti svoj prvi studijski album “Sketches of Belonging”.

“Ana je samosvojna pojava zato što jednostavno tako mora, jer oko nje nema nikakvog čvrstog uporišta tamo gde živi, kao u praznim pejzažima video spotova koji je prate, bez obzira da li su u pitanju gradske ili prave pustinje, dnevne ili noćne. U njenim tekstovima i složenim aranžmanima najvažnije stvari se dešavaju u sudaru sa prazninom, neizvesnošću, negde gde je čovek sam sa duhovima onog što bi mogao da bude,” smatraDragan Ambrozić, muzički promoter, novinar i urednik programa Doma omladine Beograda.

“Anin nesvakidašnji glas krije sve te vrtloge prošlosti i nepoznanice budućnosti, ali i neobičnu zrelost i sigurnost u sopstveni muzički talenat. I to je ono što pleni u njenim pesmama, taj šizofreni spoj stalnog preispitivanja i hrabrosti da se vizija istera do kraja. Krhka, samopregorna, uvek znatiželjna i povremeno nepotrebno zabrinuta da neće biti shvaćena (dovoljno) ozbiljno u ovom okrutnom svetu (muškaraca). Moja omiljena cmizdrava feministkinja!” napisala je poslednja muzička urednica radija Studio B Svetlana Đolović.

“Godinama smo je slušali na raznim mestima, od KC “Grad” do Doma omladine, a sada konačno možemo da se radujemo njenom prvom albumu, melanholičnom autobiografskom soundtrack-u koji kao neki intimni putopis prolazi predelima unutrašnjih borbi kroz koje smo svi nekada prolazili, koji nas neminovno vraća na mesta koja smo mislili da smo zaboravili,” reči su dramske spisateljice Maja Pelević.

Photo Marija Strajnic

“Iako se navodno radi o skicama pripadnosti, za mene su ove pjesme sve samo ne skicozne, ja ih čujem kao snažan autorski glas koji stvara krajolike u kojima je ponekad bolno, ali ipak uvijek lijepo, provoditi vrijeme. Iz pjesme u pjesmu Ana pažljivo plete jedan intiman svijet u kojemu kao da su sve riječi prošaptane, a sve emocije prevedene u neke mekane glazbene melodije,” ovako “Sketches of Belonging” doživljava dramska spisateljica i scenaristkinjaJasna Žmak.

Album “Sketches of Belonging” je dostupan na bandcamp stranicama Ane Ćurčin i Pop Depresije, kao i na svim ostalim digitalnim platformama (Deezer, iTunes, Google play, Spotify…). Fizičko izdanje albuma na CD-u objavljeno u saradnji sa Odličnim Hrčkom.

Linkovi: anacurcin.com sararenar.com www.facebook.com/AnaCurcin anacurcin.bandcamp.compopdepresija.com

YT
https://www.youtube.com/watch?v=6dnIM3qpYFg
https://www.youtube.com/watch?v=iihMeb-Z01U

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WordPress spam blocked by CleanTalk.