Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 06 Sep 2018, i nalazi se u kategoriji Izvođači.

Fitnes

Sastav Fitnes je nastao 2003 godine u Kragujevcu, a osnovao ga je gitarista Saša Furunović, poznati član grupe Popečitelji. Uporedo sa radom u matičnom bendu on sa svojim bratom Aleksandrom Furunovićem počinje da neguje beskompromisni plesni instrumentalni rokenrol zvuk koji karakteriše Fitnes i danas.
Fitnes 2003 kreće sa prvim nastupima u tadašnjem sastavu (SF-gitara, električne orgulje, Aleksandar Furunović-bubnjevi, Slavko Đurić-ritam gitara i Aleksandar Mićunović-bas gitara) i ređa uspešne nastupe u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Saša zajedno sa tadašnjim kolegom iz benda Slavkom 2004. godine organizuje subkulturno-umetničke manifestacije pod nazivom Fitnes duha u beogradskom i kragujevačkom Studentskom kulturnom centru, na kojima sastav Fitnes ima zapažene nastupe. od 2005 godine bend više puta menja bas gitariste, te na ovu poziciju dolazi Miloš Petrović, zatim Radeta Vulić sa kojim, pored gradova u Srbiji, Fitnes nastupa i u Splitu. U Fitnesu je svirao i Mikica Zdravković basista i frontmen sastava ČBS, sa kojim, između ostalih koncerata, Fitnes nastupa ispred Discipline Kičme na njihovom koncertu u Kragujevcu.

2010. godine ponovo upražnjeno mesto basiste konačno zauzima Goran Furunović, poznati bas gitarista grupe Popečitelji , koji odlučuje da uzme trzalicu u ruku i priključi se braći u avanturi zvanoj Fitnes. Bend počinje da nastupa kao bratska trojka te tada i počinje rad na prvom albumu Fitnesa. Furunovićima se nešto kasnije pridružuje i kragujevački džez klavijaturista Aca Pejčić Pile i Fitnes snima prvi album u bioskopskoj sali Šumadija u Kragujevcu. Bend te godine nastupa kao predgrupa grupi Partibrejkers na njihovom velikom kragujevačkom koncertu. Novembra 2010. godine se konačno pojavljuje prvo izdanje u obliku EP-a, sa 6 pesama snimljenih tom prilikom u izdanju Popboksa, tadašnjeg najpopularnijeg internet magazina za pop kulturu u Srbiji i regionu. EP nosi naziv “Udarci i varnice” kako se zove i dugosvirajući album koji Fitnes objavljuje 2011 godine u izdanju kragujevačkog SKC-a. Bend tada koncertno promoviše albume i ređa rasprodate nastupe u Beogradu, Nišu i Kragujevcu.

2014 Fitnes objavljuje singl “Ravnoteža”, 2016 singl “Blato”, a 2017 singl “Idemo negde, idemo kući“ kojim i najavljuje istoimeno izdanje koje je danas pred nama.

Prokomentariši

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

@wpshower