Odličan hrčak

Informacije

Ovaj tekst napisan je 19 Apr 2017, i nalazi se u kategoriji .

Merchandise @ Elektropionir

Datum: 19. 04. 2017.


Pop Depression // Pop Depresija i Kišobran predstavljaju…
MERCHANDISE (USA) • Elektropionir • sreda 19. april 20.30 •

Američki bend Merchandise svoj premijerni koncert u Srbiji i Beogradu održaće u sredu 19. aprila u klubu Elektropionir.

Ulaznice mogu da se kupe po promo ceni od 600 dinara (limitiran broj) u Zaokretu, regularna cena je 800 dinara. Pretprodaja počinje od ponedeljka 13. februara.

Merchandise dolaze iz Tampe, grada u Floridi poznatom po DIY punk i hard core sceni. Upravo s tim zvukom su i krenuli 2008. godine okupivši oko sebe publiku underground punk/hard core scene. Međutim ljubav prema jazz i dub muzici je vrlo brzo preokrenula njihov punkerski hard core zvuk u mračniji post punk prožet elektronikom. Sadašnji zvuk benda može da se uporedi sa ranim radovima The Smiths, New Order, Suicide, Joy Division, mada su ih na početku karijere upoređivali sa Fugazi i Black Flag.

Žanrovskom raznovrsnošću Merchandise samo dokazuju otvorenost i neograničenost u shvatanju muzike i umeće da različite poglede na svet prenesu kroz muziku. Važe za bend koji non-stop svira gdegod ih pozovu i gde žele, a bend je objavio veliki broj DIY izdanja. Što se zvaničnih izdanja tiče, Merchandise ima pet albuma: “(Strange Songs) In The Dark” (2010), “Children Of Desire” (2012), “Totale Nite” (2013), “After the End” (2014) i “A Corpse Wired For Sound” (2016), a poslednja dva objavio je i danas aktuelni izdavač benda, slavni 4AD, istorijski važna diskografska kuća u promovisanju cross over modernog i klasičnog rock zvuka.

Evropsku turneju bend najavljuje video spotom za pesmu “Right Back to the Start”, jednim od hitova s albuma “A Corpse Wired For Sound”.

Prokomentariši

*

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo seu: Obojeni program, Partibrejkers, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

Budite u toku sa dešavanjima i novostima na muzičkoj sceni i u Klubu Gun. Za prijavu jednostavno ukucajte Vaš email.

%d bloggers like this: