Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 09 Jan 2013, i nalazi se u kategoriji Vesti.

MARK EITZEL BAND I STRAY DOGG U DOMU OMLADINE BEOGRADA (03.02.2013. u 21h)

POP DEPRESIJA I ODLIČAN HRČAK PREDSTAVLJAJU
MARK EITZEL BAND + STRAY DOGG

NEDELJA 3. FEBRUAR 21h, SALA ,,AMERIKANA” DOMA OMLADINE BEOGRADA

poster

 

Mark Ajcel je od čudne muzičarske fele – mušićav, nepredvidiv, neprilagođen i tera po svome, evo, već tridesetak godina – i baš takav je pravi miljenik beogradske publike.

Njegov treći dolazak u Srbiju (Beograd 3. februar i Novi Sad 4. februar) označava i početak njegovog ,,drugog” života, onog koji dolazi posle ozbiljnog susreta sa smrću… Trijumfalni povratak posle teškog infarkta u maju 2011, obeležio je prošlogodišnji album “Don’t Be a Stranger” (Decor/Merge) koji mnogi smatraju njegovim najboljim radom u novom milenijumu.

Avantura puna peripetija, koja je počela još 2010. završila se ,,filmskim” srećnim krajem – tako što je Ajcelov stari prijatelj dobio na lotou i rešio da finansira snimanje albuma!  Ajcelove poznate introspektivne teme o potrošenim ljudima, neispunjenim obećanjima, demistifikovanju slave, besparici, gubitku nade i neizvesnosti novog početka, dočarane su suptilnije nego ikada pre, uz pomoć uglednog producenta Šeldona Gomberga, gitariste AMC-a Vudija, bubnjara Kostelovih The Attractions Pita Tomasa, te raskošne gudačke sekcije.

Poezija Marka Ajcela, puna duhovite autoironije ali i mračnog samoprezira, učinila ga je jednim od najcenjenijih autora u savremenom američkom roku. Njegov jedinstveni melanholični stil upotpunjuju ,,vazdušasti”, setni glas kao i znatiželja prema srodnim muzičkim žanrovima, od džeza do elektronike, sa kojima koketira na svakom novom izdanju. Sa više od 15 objavljenih albuma, solo i sa American Music Club, Ajcel je s pravom stekao titulu najboljeg američkog pesnika svoje generacije (The Guardian).

Mark Eitzel-CWoodPhoto-DSC_3791_hi

Na ovoj, prvoj solo turneji sa bendom još od 2001. godine, Mark Ajcel nastupa s ekipom u kojoj su Patrik Nikolson (gitara/klavijature), Geret Hav Dejvis (bas) i Stiven Hiskok (bubanj), a dobar deo koncertnog repertoara čine pesme American Music Club, uz šetnju kroz sve faze Ajcelove karijere…

Specijalni gosti na beogradskom koncertu su lokalni miljenici publike, bend Stray Dogg, koji će tom prilikom promovisati u idealnim tehničkim uslovima svoj drugi studijski album “Fire’s Never Wrong”.

Ulaznice za beogradski koncert su u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u Šikarici (Skadarska 22) i prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

 

Comments are closed.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne