Odličan hrčak

Informacije

Ovaj tekst napisan je 05 Feb 2011, i nalazi se u kategoriji Izvođači.

Nežni Dalibor

Nežni Dalibor je nastao 1995. godine u Vranju. Nakon odlaska trojice od petoro članova u Beograd bend 1998. prestaje sa radom.
Posle dve godine pauze, beogradska trojka (Ivica, LJuba i Bane) nastavlja sa radom stalno menjajući ime benda i uz povremene nastupe u Beogradu i Vranju.
Od 2006. bend ponovo nastupa pod starim imenom – Nežni Dalibor.

Nežni Dalibor – bend koji dokazuje da pop muzika na srpskom jeziku ima smisla!
Domaći zvuk zaista i jeste postao cenjeniji od 2007. godine i kompilacije,,Jutro će promeniti sve” na koju je, zasluženo, svrstan i ovaj bend. Objavljivanjem drugog albuma ,,Normalan život” (Odličan hrčak, 2011), Nežni Dalibor je pobrao simpatije velikog broja poklonika novog domaćeg zvuka prezentujući drugačije tonove nego na debi izdanju ,,Sredstva i veštine” iz 2008.Muzički se stvar nije puno promijenila. Nežni Dalibor i dalje praše žestoko. Na trenutke vuku na punk, na trenutke na noise, pa onda malo bljesne garažni rif ili čak i pop dionica, a provuče se tu i surferska tema. Nežni Dalibor – majstori koji te ne mogu ostaviti ravnodušnim bilo da ih slušaš doma, a pogotovo na koncertu.” (Potlista, 2011)
,,Produkcija, koju je ponovo radio Boris Mladenović, je bila usmerena na to da što bolje prenese ubojitost koju Nežni Daliborneosporno poseduje uživo.” (Jelena Maksimović, Jelen Top 10, 2011)

Više o bendu saznajte na:
www.myspace.com/neznidalibor

Comments are closed.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo seu: Obojeni program, Partibrejkers, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

Budite u toku sa dešavanjima i novostima na muzičkoj sceni i u Klubu Gun. Za prijavu jednostavno ukucajte Vaš email.

%d bloggers like this: