Odličan hrčak

Informacije

Ovaj tekst napisan je 17 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Izvođači.

Obojeni program

Obojeni program

Obojeni program je osnovan početkom osamdesetih godina u Novom Sadu, formirajući tadašnju novosadsku new wave scenu zajedno sa grupama Boye, La Strada, Luna i Grad. Od samog početka, Obojeni program je insistirao na pronalaženju svog autentičnog, nezavisnog zvuka, te je prva ploča “Najvažnije je biti zdrav” izašla tek 1990, desetak godina postojanja grupe.

Tokom skoro trideset godina postojanja imali su na stotine samostalnih koncerata i nastupa na muzičkim festivalima, i sarađivali sa raznim umetnicima iz oblasti pozorišta, filma, stripa, književnosti…

Oni su prvi bend sa ovih prostora koji se pojavio na MTV-ju u emisiji ,,120 minutes” 1993. godine i jedini koji je imao čast da bude predstavljen od strane čuvenog Johna Peel-a u njegovim radio emisijama i na njegovoj plejlisti 2002. godine.

Proteklih godina kroz bend je prošlo na desetine različitih muzičara. Jedini član iz originalne postave benda je Kebra – glavni vokal i autor ponekad emotivno obojenih, ponekad politički angažovanih tekstova. Njegov glas i tipičan način pevanja postali su u velikoj meri zaštitni znak ovog benda.

Pod etiketom Odličnog hrčka uskoro izlazi novi album ,,Kako to misliš: mi“ sa koga je već predstavljen singl ,,Da li smo naučili živeti u kapsuli“ za koju je snimljeni spot. Novi materijal, uz dva basa i bubanj i sa Ilijom Vlaisavljevićem Bebecom (grupa Boye), bend nosi sasvim novu energiju.

U oktobru 2011. Godine, izdavačka kuća Odličan hrčak objavila reizdanja prva dva albuma grupe Obojeni program

„Najvažnije je biti zdrav“ i „Ovaj zid stoji krivo“, izdanja koja se najčešće navode kao reprezentativni predstavnici savremenog ex-YU roka čiji počeci se upravo i vezuju za ovaj novosadski bend.

Comments are closed.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo seu: Obojeni program, Partibrejkers, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

Budite u toku sa dešavanjima i novostima na muzičkoj sceni i u Klubu Gun. Za prijavu jednostavno ukucajte Vaš email.

%d bloggers like this: