Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 02 Nov 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Veče posvećeno Lu Ridu i berza ploča u klubu Gun

LOU REED SAVA CENTAR 15.03.2006. FOTO Stanislav Milojkovic

U nedelju, 3. novembra, u klubu Gun, u okviru serijala Nedeljom u suton od 20 časova i 30 minuta počinje Tribute to Lou Reed veče.

“U centru pažnje biće Luove pesme ali i sami posetioci, koje pozivamo da ponesu instrumente, dobro se spreme i – bina je njihova. Na ovaj način, oprostićemo se od od legende kako dolikuje – njegovim i pesmama u njegovu čast”, poručuju organizatori.

Smrt legendarnog muzičara, soliste i člana Velvet Underground, pesnika i velikog namćora Lua Rida, jedan je od događaja koji je obeležio 2013. godinu. Njegove pesme, stav, gitarsko umeće, intervjui, pogled na svet i večita želja da se menja i da nikada ne stoji na jednom mestu, odavno su ga svrstali uz bok velikanima rokenrola kao što su Bob Dilan, Nil Jang, Kit Ričards, Džimi Hendriks…
I srpski muzičari su često svoje nadahnuće tražili u pesmama Velveta, ali i mnogim drugim pločama tokom uzbudljive Luove karijere. I zato treba obeležiti ovaj trenutak u vremenu.

Početkom 2014. godine biće organizovana prava fešta u čast Lua Rida, a ovo je samo malo zagrevanje. Za sada je nekoliko muzičara potvrdilo učesće .
Ulaz u klub je 200 dinara.
Istog dana od podneva do pet, održaće se druga ovogodišnja berza ploča u Ganu.

Klub će biti pretvoren u prostor koji će okupiti pre svega ljubitelje i poštovaoce muzike, a potom i one koji će berzu posetiti kako bi kupili neki od omiljenih albuma ili retkih izdanja stripova, knjiga, bedževa, plakata ili majica.
U prijatnoj atmosferi kluba, uz tople i hladne napitke, posetioci će imati prilike da provedu nekoliko prijatnih sati u razgledanju, okruženi muzikom, baš onako kako se to radi širom sveta.
Za sve posetioce ulaz na berzu će biti besplatan.
Svi koji žele da obezbede mesto na improvizanim štandovima mogu poslati email sa zahtevom na gunclubbg@gmail.com.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne