Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 22 Apr 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Video premijera: Disciplin A Kitchme – “Ovisnik o moći”

Posle izuzetnog uspeha i prodrmavanja javnosti hitom Samo Disciplina!, neuništiva Disciplin A Kitschme u najnovijoj postavi sa usnom harmonikom objavljuje i drugu pesmu pod imenom Ovisnik o moći, čiji je video spot doživeo premijeru na MTV kanalu u ponedeljak, 21. aprila.

disciplin-a-kitchme-ovisnik-o-moci

Spot je sniman u knjižari Delfi, smeštenoj u zgradi beogradskog Studentskog kulturnog centra, u prostoru nekadašnjeg Teatra SKC, kasnije poznatog i pod imenom Drugi novi klub, kao i na par gradskih lokacija. Kamerman je bio Nikola Majdak, a montažer i režiser spota je Koja.

Povodom teksta pesme, članovi grupe su rekli sledeće: Želimo unapred da se ogradimo od mogućeg tumačenja teksta ove pesme koje će se eventualno vezati za političare – dakle, tekst našeg novog funk hita „Ovisnik o moći“ se ne bavi političarima, niti njihovim ambicijama, on je univerzalan i odnosi se na svakog od nas. Iz tog razloga smo i sačekali da se ovdašnja papazjanija pod imenom „politički izbori“ završi, nismo hteli pesmu da objavljujemo u „nevreme“, da ne bi došlo do njene zloupotrebe, na jevtinom dnevno-političkom nivou. A ako se neko ipak tu prepozna, to će biti njegov problem, te će mu stoga biti bolje da shvati tekst krajnje ozbiljno i spasi se na vreme.

Grupa će u narednom periodu raditi na novim rifovima upotpunjenim novim tekstualnim opaskama da bi na jesen 2014. objavili kolekciju novih pesma pod staromodnim imenom album.

Disciplin A Kitschme su:
Koja –bas i vokal
Buca – bubanj, prateći vokal
Manja – prateći vokal
Djeke – usna harmonika

Disciplin A Kitchme Facebook
Disciplin A Kitchme MySpace
Disciplin A Kitchme Youtube

Prokomentariši

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne