Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 01 Oct 2007, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

Zoran Kiza Radović: Ključ i lav – Mojo Beat izdanje

Nesvakidašnje izdanje Ključ i lav, koje se pojavilo 2004. na Mojo Beat etiketi, donosi do sada neobjavljene snimke muzičara i pesnika Zorana Kize Radovića, pevača grupe Presing, uporedo sa izborom njegove poezije. Tragajući za novim mogućnostima izraza, Kiza Radović je 1998. okupio nekoliko muzičara i prijatelja, Mikija i Vuču iz Darkvuda, Trileta, sa kojim sarađuje na zajedničkom noise projektu “Tron” i druge, i snimio svoj solo album “Stereo Ikar”, koji je godinama kružio gradom u vidu kasete.
Ovo izdanje je retka prilika u kojoj se poezija i zvuk stapaju u psihodeličnim skicama iz beogradskog andergraunda. Ne povodeći se ni za trendovima ni za modom, Kiza Radović je pošao od ideje da napravi muziku koja bi ličila na slikanje zvukom, interakciju reči i muzičke teme, i tako postao veliki inovator na planu strukture pesme. Neke poznate pesme Presinga ovde se pojavljuju u drugačijim verzijama, bližim originalnim zamislima autora. To je onirična psihodelija, čiji najvidljiviji koreni leže u muzici bendova kao što su Suicide ili Cocteau Twins. Zbirci pesama predhodi uvodni tekst Dragana Ambrozića, i razgovor sa autorom.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne