Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 04 Mar 2013, i nalazi se u kategoriji Vesti.

CHUCK PROPHET 17. APRILA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Autentična rokenrol legenda Čak Profet sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće u okviru mini srpske turneje u Novom Sadu i Beogradu 16. i 17. aprila.

,,Sledeći put dolazim sa bendom!” obećao nam je Čak Profet (Chuck Prophet) posle fenomenalnog solo koncerta u Velikoj sali Doma omladine u februaru 2009. Četiri godine kasnije, legendarni kantautor, vrsni gitarista i harizmatični zabavljač, vraća se na ,,mesto zločina“ – i to 17. aprila, a dan ranije posetiće i Novi Sad.

Chuck_Charlie_Homo22

Između dva dolaska u Srbiju, objavio je dva izuzetna albuma: 2009. “Let Freedom Ring!“, kako je sam rekao – politički album za apolitične ljude, razočarani pogled na srušeni američki san i to iz haotičnog Meksiko Sitija, koji je sa svojih 2000m nadmorske visine dao idealnu distancu da se stvari sagledaju iz druge perspektive. Posle nezaboravne meksičke avanture, usledio je povratak kući i pravo ljubavno pismo mestu koje najviše voli. Aktuelni, dvanesti solo album “Temple Beautiful“, nazvan po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Black Flag, Dead Kennedys), predstavlja pravu odu gradu u kojem sa manjim prekidima živi od najranije mladosti. Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express, inspirisano ,,gradom magle“ – to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz ,,njegov“ deo grada.

Sa nepunih 50 godina, Čak Profet proživeo je nekoliko vratolomnih rokenrol života, ali svako će vam reći da poslednjih desetak u njegovoj karijeri predstavljaju kreativni i ,,ljudski“ vrhunac. Čovek kog je rokenrol uzeo pod svoje sa 18 godina, nemalo puta je išao ,,do pakla i nazad“, ali se, na našu sreću, svaki put vraćao snažniji i bolji, iskusniji i mudriji.

Da nije muzičar, bio bi, bez problema, urnebesni stand-up komičar ili najzabavniji profesor „škole roka“. Čak Profet je jedan od onih likova koji, ne samo svojom muzikom, već i besprekornim usmenim predanjem održava rokenrol mit živim – priče i anegdote koje taj zna, ne pišu ni u jednoj knjizi, ni u jednom dokmentarcu. Njegova lična fascinacija grupom The Clash naterala ga je da čak osnuje ad-hoc tribjut bend Spanish Bombs, sa kojim izvodi kompletan album “London Calling“.

Chuck-Prophet-Plakat-web

Spisak ljudi sa kojima je sarađivao je ogroman – preko dugogodišnjih prijateljstava sa velikanima Džimom Dikinsonom, Denom Penom i Alehandrom Eskovedom, preko drugarskih ‘uskakanja’ kod Ejmi Men, Vorena Zivona, Lusinde Vilijams, Džonatana Ričmena…, do doživotne odanosti liku i delu Aleksa Čiltona. Njegov prepoznatljivi stil (i to naročito ritmično-lirsko sviranje Telekastera) posut je zlatnom prašinom velikih prethodnika Toma Petija, Brusa Springstina, Džima Morisona, Nila Janga, i naravno, Boba Dilana. On suvereno vlada rok, pop, soul i kantri senzibilitetom – kao pravi mlađi brat Kita Ričardsa, Vejlona Dženingsa ili Pola Vesterberga.

Njegove pesme su sve češće na repertoaru poznatih tv serija i filmova (True Blood, Californication, Sons of Anarchy, L Word, P.S. I Love You), a njegovi producentski radovi su sve zapaženiji (poput uvodne špice serije True Blood, pesme Džejsa Evereta ”Bad Things”).

Na 31. datumu evropske turneje koja počinje u aprilu, prateći bend Čaka Profeta – Mission Express čine njegova podjednako harizmatična i talentovana supruga Stefani Finč (klavijature, glas), Džejms De Prato (gitara), Rasti Miler (bas) i Kajl Kaprista (bubanj).

Gosti-domaćini na beogradskom koncertu biće ‘svetska, a naša’ rok atrakcija Milana Glavaškog, Rebel Star, dok je predgrupa za nastup u Novom Sadu grupa Ragman.

Vidimo se 16. aprila u novosadskom klubu The Quarter i 17. aprila u Velikoj sali Doma omladine na nezaboravnoj rokenrol fešti bučnih gitara, horskog pevanja, malih radosti i velikih snova!

Ulaznice za beogradski koncert moći će da se kupe od 5. marta po pretprodajnoj ceni od 1.200 dinara na svim prodajnim mestima Eventima, kao i u kafeu Šikarica (Skadarska 22) i u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30).

 

Comments are closed.

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne