Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 17 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Izvođači.

Eyesburn

Eyesburn je oformljen 1994. godine u Beogradu, u vreme kada je hardcore/reggae kombinacija bila nezamisliva domačoj pubici u izvođenju jednog lokalnog benda. Ali Eyesburn nije dugo ostao ,,lokalan”. Energičnom svirkom, zaraznim tekstovima i energijom koju su širili na svakom od nastupa, pedvođeni Nemanjom Kojižem – Kojotom, sada već sinonimom za reggae/dub na našim prostorima.

Tokom godina, bend je usavršio svoj specifični zvuk koji prate prepozntljivi tekstovi. Posle izuzetno burnih i plodnih godina provedenih na uzičkoj sceni na kojoj su jasno ucrtali svoje mesto, 2006. godine su napravili pauzu. Mnogi su mislili da se bnd u potpunosti odjavio pošto je frontmen započeo solo karijeru kao Hornsman Coyote. Ipak, pet godina kasnije, ponovo su se okupili.

Eyesburn | Nikola Cvetinović

Prvi, možda i jedini pravi hardcore/reggae sastav na našim prostorima, grupa Eyesburn, ponovoje počeo sa radom bez velikih očekivanja, sa željom da razmene energiju po kojoj su poznati i kojom su osvajali publiku širom Evrope. Svima koji prate njihov rad još od 1994. godine i koji su nastavili da ih bodre i
posle višegodišnje pauze, članovi grupe Eyesburn su odlučili da se oduže sa tri nove pesme koje planiraju da objave i na zvaničnom izdanju. Pesme “Sun”, “Juvenile” i “My Friend” izvedene na velikom beogradskom koncertu u velikoj sali SKC-a krajem 2011. godine, dokazale su da bend nije izgubio ni elan ni inspiraciju, ali i da je publika željno iščekivala nova ostvarenja ovog jedinstvenog sastava.

Eyesburn | Nikola Cvetinović

Prokomentariši

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne