Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 11 May 2023, i nalazi se u kategoriji Vesti.

GRUPA LUR OBJAVILA ALBUM SA SNAŽNOM PORUKOM: ,,VERUJ, VOLI”

Spotom za pesmu ,,Kerozin” kragujevački LUR (Ludak u razvoju) je pre nepunih mesec dana najavio novi album, koji je izašao sa prvim sunčanim danima maja. Emotivnu katarzu i unutrašnje buđenje nagoveštavaju već samim nazivom: ,,Veruj, voli“.

,,Danas su te dve reči, VERUJ i VOLI, veći simbol bunta nego ikada ranije! VERA kao iskrena intimna energija koja te vuče da bude bolje, ili bar okej. A LJUBAV je vrsta inata, borba da ne postaneš neko drugi, neko pun mržnje, gordosti i pohlepe, premda te sadržaji svakodnevnice, ljudi koje sretneš i stvari koje čuješ stalno teraju na to. Album je pisan u vreme najintenzivnijeg perioda korone, a izlazi u prilično mračnom trenutku za naše društvo. Zato je ,,Veruj, voli” naš odgovor na mrak – naš snop svetlosti”, kazao je povodom izlaska albuma Miloš Stefanović, pevač LURa.

Album ,,Veruj, voli” (Odličan Hrčak, 2023) dostupan je na svim digitalnim muzičkim servisima, ali i kao CD izdanje. Donosi osam novih pesama:

  • Sam protiv svih
  • Kerozin
  • Na krovu grada
  • Ona
  • Više se ne javlja
  • Mesto pod suncem
  • Republika (lud za tobom)
  • Veruj voli
LUR: promo foto

LUR karakterišu energični rifovi, brz ritam i melodija, ali i eksplozivni nastupi uživo. Od toga ne odustaju ni sa novim izdanjem sa čijom koncertnom promocijom kreću već sredinom maja. Za sada je sigurno da će ih publika sresti
19. maja u AKC FUZZ u Nišu,
7. jula na zidiću Doma omladine Beograda,
30. septembra u Dom omladine Kragujevac.

Album ,,Veruj, voli” nije samo četvrto samostalno izdanje LURa, već izlazi u trenutku kada bend počinje sa obeležavanjem 25 godina rada.

Prokomentariši

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne