Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 23 Feb 2014, i nalazi se u kategoriji Vesti.

Policija prekinula koncert “Discipline kičme” u Nišu

Svirka “Discipline kičme” u petak u Nišu prekinut je kada je policija ušla u klub u kom su nastupali.

Negde oko sat iza ponoći, u niški klub “Fidbek” ušli su pripadnici MUP-a. Svirka je prekinuta, upaljeno je svetlo u celom klubu, a policajci su potom baterijskom lampom osvetljavali pozornicu i članove benda, prenosi portal Nis-music.net.

040

Kako pišu, policija je prekinula nastup bez ikakvog zvaničnog obaveštenja i objašnjenja. Prema rečima svedoka, oni su najpre ispred kluba legitimisala nekoliko ljudi, a oni koji su ostali u “Fidbeku” bili su sprečeni da izađu, te su dvadesetak minuta proveli u društvu desetak policajaca i nekoliko pripadnika žandarmerije.

Nakon što je policija ostala koncert nije nastavljen a bend je izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Pred kraj našeg nastupa u niškom klubu Feedback, posle završetka regularnog dela koncerta, u vreme trajanja prvog bisa u klub uletela policija i zaustavila koncert, sa obrazloženjem da će sprovesti jednu od svojih rutinskih akcija legitimisanja ljudi, što je, kako nam je objašnjeno, učestala pojava u ovom gradu zadnjih mesec dana.

Njihova je ideja bila da grupa zaustavi koncert, oni da legitimišu publiku, ‘oko 5 minuta’, kako reče jedan policajac, pa da grupa nastavi tamo gde je stala. Povukli smo se u tzv. backstage.

Naravno, policijska akcija je potrajala više od 15 minuta, ugođaj rock koncerta je bio nepovratno narušen, te više nije bilo razloga za povratak na binu.

Koristimo ovu priliku da kažemo da nas policija nije izbacila, niti skinula sa bine, nismo bili legitimisani, niti tretirani kao kriminalci, kao što su neki sajtovi ili pojednici ishitreno prokomentarisali.”

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne