Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 11 Aug 2010, i nalazi se u kategoriji Izdanja.

TRANCE BALKAN DESORGANISATION

Standard Progressive je album prvenac novosadskog benda TransBalkan Desorganisation.
Album je snimljen u Novom Sadu tokom 2009. godine, a za produkciju je bio zaduzen Bebec, jedan od najbitnijih producenata domace alternativne muzike u zadnjih 15 godina.
. Pored njega sastav Trance Balkan Desorganisation ima još tri člana, DJ Dee-a, Cinu ( Obojeni program) na bubnju i Spiru( vokal).
Cd se može kupiti u svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama.
Muzicki, bend se nastavlja na tradiciju grupe Boye.
Bend je okarakterisan kao punk, breakbeat, blues i hiphop ali je važno napomenuti da su dva muzička strujanja i dve muzičke generacije, kao i veoma dobro poznavanje među članovima benda učinila da istovremeno zvuče odmereno i progresivno. Elektronika spojena sa prepoznatljivim blues/ punk momentima, distorziranom bas gitarom, sirovim bubnjevima i breakbeat-om, sve to ide u prilog činjenici koja ovaj bend karakteriše kao inteligentan i žestok.
Album sadrži 17 pesama na engleskom jeziku, u kojima je primetna angažovanost tekstova, ali obzirom na njihovu svedenost takva zamerka više je nego benigna.
Sasvim je izvesno da ukoliko uzmemo u obzir činjenicu da je, pevač Shpira pre desetak godina radio na albumu Sva sreća general voli decu ( Obojeni Program 1999.) , da je bubnjar benda Trance Balkan Desorganisation –Cina istovremeno i bubnjar grupe Obojeni program, a da je Bebec najpoznatiji kao basista grupe Boye, onda je jasno da je album Standard Progressive jedno od verovatno najboljih izdanja koja imamo priliku da trenutno čujemo na domaćoj, muzičkoj sceni.

http://www.myspace.com/trancebalkan

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=8169

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne