Jedinstvena koncertna agencija

Informacije

Ovaj tekst napisan je 18 Oct 2013, i nalazi se u kategoriji Gun Club, Vesti.

Veliki bluz roker – James Leg u Beogradu 1. novembra!

149570_114210891978461_7410627_n

John Wesley Myers aka James Leg već je godinama jedan od najintrigantnijih garage-rock predvodnika. Prvi od poznatijih bendova u kojima se pojavio bili su The Immortal Lee County Killers po čijem je raspadu formirao Black Diamond Heavies 2004. godine, trio u kojem su pored njega na orguljama/klavijaturama i vokalu bili još i gitarista, i bubnjar. Gitarista 2006. napušta bend i to preostale 2/3 navodi da se zamisle kako da nastave dalje gde donose potpuno ispravnu odluku – bez gitare! Do tada je bilo dvočlanih bendova, ali uvek se radilo o gitari i bubnju, a sa novom postavom Black Diamond Heavies su uveli i novi trenutak u formaciji rokenrol grupe: orgulje/klavijature/vokal + bubnjevi.
U toj postavi snimaju dva studijska i jedan live album (sve za Alive Records) i postaju jedna od najtraženijih američkih garažnih atrakcija do kraja prve decenije 21. veka svirajući širom SAD, Evrope i Australije.
Pored matičnog, James svira orgulje i peva u Cut In The Hill Gang, još jednom važnom američkom garage/blues/punk sastavu nastalom na pepelu Soledad Brothers.

Po raspadu Black Diamond Heavies (2009.) James Leg radi na svom prvom solo albumu „Solitary Pleasure“ (opet renomirani Alive Records, 2011.) koji prolazi zapaženo među poklonicima Black Diamond Heavies i ljubiteljima svih podžanrova garažnog rokenrola. Duboki, diabolični vokal i topli, a zastrašujući tonovi orgulja čijim dirkama kao u transu lete njegovi prsti zaštitni su znak ovog južnjačkog gospodina. Obrada rokenrol heroja Linka Wraya (Fire And Brimstone) i obrada hita u Americi anonimnih Australijanaca Kill Devil Hills (Drinking Too Much) pored devet sopstvenih pesama potvrđuju Legov dobar izbor da se popuni jedan pristojan solo prvenac i krene sa utabavanjem staze nastavka rokerske karijere.

Prošle godine James Leg sa kolegama sa Alive Records etikete – Left Lane Cruiser – snima još jedan album – „Painkillers“. Deset Blues obrada (od Roberta Johnsona do Rolling Stonesa!!) odsviranih/otpevanih na srčani, garage/blues način kako se i očekivalo od ove garažne super-grupe učinili su da se album na kraju 2012. nađe visoko kotiran na većini garage rock lista.

Mačo orguljaš đavoljeg glasa po prvi put dolazi na prostor bivše Jugoslavije krajem oktobra i početkom novembra na pet koncerata. Prati ga samo bubnjar, baš kao iz Black Diamond Heavies dana što jasno govori o tome da će se na repertoaru naći i hitovi iz te faze karijere.

Karte za beogradski concert u pretprodaji od ponedeljka, 21. oktobra u Pinball Wizard Records prodavnici ploča (TC EUROCENTAR, Makedonska 30, local broj 15) 600 dinara. Na dan koncerta 800 din.

download

http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Diamond_Heavies
http://uturntouring.com/jamesleg
http://www.alive-totalenergy.com/x/?page_id=2200
https://www.facebook.com/pages/James-Leg/114197558646461
http://www.reverbnation.com/jamesleg
http://www.last.fm/music/James+Leg
http://www.discogs.com/artist/James+Leg
http://www.allmusic.com/album/painkillers-mw0002370065
http://www.badmusicforbadpeople.com/2013/10/james-leg-chattanooga-tn-u-s-a/

YouTube:

Odličan Hrčak se već dugi niz godina bavi promovisanjem srpske rok scene, kako kroz organizovanje događaja (turneje, festivali, samostalni koncerti) tako i kroz izdavaštvo... Sem toga Odličan Hrčak je već više od deset godina možda i jedina koncertna agencija koja se bavi alternativnom rok scenom u Srbiji. Neki od bendova koje zastupamo su: Obojeni program, Partibrejkers, Zoster, Kanda Kodža i Nebojša, Električni orgazam... Osim organizovanja koncerata, bavimo se i izdavaštvom. Do sada smo izdali preko 60 albuma i među prvima u našoj zemlji smo počeli sa izdavanjem vinila i digitalnom distribucijom. Naša izdanja možete poručiti putem elektronske pošte odlicanhrcak@gmail.com

.

Naslovna
Vesti
Izvođači/Booking

Usluge/Saradnja
Izdanja
Provetravanje
Kolumne